35 училища в София са получили заплашителния имейл за бомба. Трети

...
35 училища в София са получили заплашителния имейл за бомба. Трети
Коментари Харесай

35 училища в София са получили заплашителния имейл за бомба

35 учебни заведения в София са получили заплашителния имейл за бомба.

 

Трети ден учебни заведения в София не престават да получават заплашителни имейли за сложени взривни устройства. Източници от полицията обясниха, че все още броят на образователните заведения в столицата е над 30. В едно от учебните заведения е получен и имейл, в който написа че опасността е за над 20 учебни заведения. По случая продължава следствието на ГДБОП.  

 

Около 10:05 ч. тази заран 35 учебни заведения в София са получили заплашителния имейл, в който се твърди, че в образователното заведение има сложено взривно устройство. Това заяви за Българска национална телевизия началникът на Регионалното ръководство на образованието в София Ваня Кастрева. 

 

Сред столичните учебни заведения, получили закани, е Финансово стопанската гимназия. 

 

Някои от образователните заведения, които през днешния ден са получили сигнали, към момента не са възстановили образователния развой след вчерашната серия закани, съобщи Кастрева пред Българска национална телевизия. 

 

Малко преди 14 часа ясно, че сходен имейл е получен и във Втора британска езикова гимназия " Томас Джеферсън ". Нейните възпитаници минават на онлайн-обучение.

 

В Бургас поради днешни бомбени закани са запечатани 16 учебни заведения. Получена е опасност и за учебното заведение в квартал " Победа ", само че там образователните часове са траяли по решение на управлението.

 

Учениците от всички застрашени бургаски учебни заведения ще се върнат на следващия ден в класните стаи. Изключение вършат единствено децата от образователното общежитие на Училището за програмиране и компютърни технологии - те са освободени от часове до вторник идната седмица.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР